Energi, meridianer og chakraer

Alle indslag i bloggen tager afsæt i en søgen efter at skabe mening i livet. Hvorfor er jeg født, hvad er mit mål her i livet og hvorfor står jeg med de udfordringer jeg nu engang står med. Ikke mindst hvordan mestre jeg mine udfordringer og finder glæde, livsenergi og kærlighed.

En forståelse af mennesket som mere end hvad det blotte øje, beretter og retfærdiggør,  nemlig kroppen, livets hylster. Vi kender og vedkender os at vi som menneske også har tanker, som udspringer i hjernen, og som påvirker vores følelser. eller omvendt. Tankerne er placeret kropsligt i hovedet og udgør sindet. Vi er ikke vores tanker og vi kan selv skrue op eller måske mere relevant ned for tankerne, hvis de myldre for meget. Se særskilt blogindlæg. Følelserne er måske placeret i hjertet og tidligere på min rejse har jeg haft forståelsen at det jeg føler er mig. Kender du det? Dvs jeg har troet at jeg er lig med mine følelser,. Altså hvis jeg følte mig ked af det, var jeg ked af det. Hvis jeg følte mig uelsket, var jeg uelsket osv. Men sådan er det ikke i virkeligheden. Når du får øje på at følelser er flygtige og mere en indikation på stemninger, som du kan undersøge og være nysgerrig i forhold til eller du kan bruge dem som hjælpere der fortæller hvad du har brug for lige nu. På den måde bliver følelser knap så skræmmende og måske lettere at tale om og forstå. Vi skal jo ikke langt tilbage i tiden, hvor det var mere almindeligt at fornægte sine følelser og derfor ikke tale om dem og stå ved dem. Idag virker det mere legat at vedkende sig følelser, omend der stadig er et stykke vej at gå, i at håndtere dem på en konstruktiv måde.

Kroppen som nævnt er livets hylster, og det fortæller og bærer på hele dig og din livsrejse. Derfor er kroppen også et fantastisk redskab til at skabe bevægelse i livet, se særskilt blogindlæg herom.

Denne blog handler om chakrasystemet. Chakrasystemet er en filosofisk model af universet i 7 niveauer, der repræsentere 7 hovedområder af menneskets psykiske sundhed. Naturen genspejler den i regnbuens 7 farver.

7) Krone chakra – violet – kognition – jeg forstår
Tanke – bevidsthedens instrument
Universel princip – Bevidsthed – Kontakt til al liv

6) Pande chakra (det 3.øje) – indigo – intuition – jeg ser
Lys – klarhed
Universel princip – Klarhed

5) Hals chakra – blå – kommunikation – jeg taler
Lyd – rytmisk, pulserende
Universel princip – Vibration

4) Hjerte chakra – grøn – kærlighed – jeg føler
Luft – blød, rummelig
Universel princip – Balance

3) Solar Plexus – gul – magt, kraft – jeg gør
Ild – stråler ud, transformerende
Universel princip – Tænding

2) Hare chakra – orange – seksualitet, kreativitet – jeg føler
Vand – formløst, flydende
Universel princip – Polaritet

1) Rod chakra – rød – overlevelse – jeg er
Jord – solid, fast, tæt
Universel princip – Tyngde

Ligesom følelser påvirker vores åndedræt, puls og stofskifte, har aktiviteterne i de forskellige chakraer indflydelse på vores kirtelprocesser, kropsform, kroniske fysiske lidelser, tanker og adfærd.

Ved hjælp af teknikker som kropsterapi, yoga, åndedrætsøvelser, bioenergitek, fysiske øvelser, meditaion og visualisering kan vi omvendt påvirke vores chakraer og sundhed og dermed vores liv.

Chakraerne har sammenhæng med både kroppen og sindet og er tilgængeligt ad begge veje.

Skriv et svar